Jak to zrobić ?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Dariusz 244
    Classic
    • 2010
    • 7

Jak to zrobić ?

blecher, Bo tam nie podchodzi sie kluczem z nasadka tylko trzeba miec dluga gwiazdke i wtedy da rade.
  • Przemek345
    Rider
    • 2008
    • 314

Jak to zrobić ?

Hej, czy ktoś może orientuje się co będzie mi potrzebne (materiały) do wykonania takiej zabudowy tweeterów, wiem że na pewno jakaś dama straci rajstopy :wink:
    Octa

Komentarz

• kozi1987
      Ambiente
      • 2007
      • 200

Witam,
      Na poczatek napewno bedziesz potrzebowal żywice poliestrowa (np. firmy Novol, do kupienia w OBI), do tego włókno szklane (na nie nakladasz żywice). Z tego zrobisz wstępną ''skorupę'' , nastepnie bedziesz potrzebowal szpachli wykanczającej zeby naniesc na tą skorupe i nadać jej żądany ksztalt i gładkość powierzchni. (co do firmy i rodzaju szpachli niestety Ci nie pomoge, ponieważ nie mam w tym doświadczenia).

Tu masz przykładowe wykonanie słupków,

Komentarz

• Przemek345
        Rider
        • 2008
        • 314

No to trochę rozjaśniłeś "pomógł" kliknięte :wink:

edit:
        Dla pewności taki zestawik będzie ok ? chodzi głównie o ilość wszystkiego

Octa

Komentarz

• Andrev3
          RS
          S_OCP Member
          • 2006
          • 6116

moze jeszcze te wątki Ci pomogą:

RENT COMPLEX

DACAR.team

Komentarz

• ziutsane
            RS
            • 2007
            • 2376

bedziesz potrzebowal kropelki (lub czegos w tym stylu), rajstopy, troche dechy zeby wyciac pod tweeter forme, szpachli (ja uzywalem wykanczajacej), zywicy z utwardzaczem, papieru sciernego roznej grubosci, piwka, maty szklanej , troszke czegos co przytwierdzi forme z drewienka do slupka (np poxipol) no i dobre checi
            p.s. najgorsze jest szlifowanie ...
            Radio: C90r+XDP210EQ
            Kable:Opt,Skyline,50 mm
            Wzm:XES M1+FP 1.800
            Glosniki: SUPREMO,CDM54,SQ6,Aliante

Komentarz

• Przemek345
              Rider
              • 2008
              • 314

Formę pod tweetery już mam w sumie zamontuje je w coś takiego 1 2, koszyk był razem w zestawie żeby do deski przykręcić a to z kolei na ten plastik przykleję od oryginalnych osłon tweeterów i myślę ze jakoś to wyjdzie, tylko nie wiem czy uda mi się z lakierem trafić bo chciał bym na oryginalny kolor pomalować potem.
              Octa

Komentarz

• ziutsane
                RS
                • 2007
                • 2376

szczerze to pomysl nad materialem na podsufitki lub flokiem

Komentarz

• Przemek345
                  Rider
                  • 2008
                  • 314

Podoba mi się jeszcze zabudowa która była robiona w aucie Nexusa http://www.audiocar.pl/extras/galeri...ia/fotka22.JPG ale sam raczej tego nie zrobię :?
                  Octa

Komentarz

• ziutsane
                    RS
                    • 2007
                    • 2376

szczerze to nie ma nic trudnego, oklejone ekoskora, ktora jest bardzo rozciagliwa i latwa w aplikacji takze mysle, ze jestes w stanie dac rade uwierz w siebie :diabelski_usmiech

Komentarz

• Przemek345
                      Rider
                      • 2008
                      • 314

Dzięki za motywacje może i spróbuje z tą skórą, najgorzej tylko jak zwykle z czasem :roll:
                      Octa

Komentarz

• fernando
                        RS
                        S_OCP Member
                        • 2006
                        • 1890

To jak już pomogliście Koledze, to i ja zadam pytanie w temacie słupków: jak zamontować zegary w słupkach? Załóżmy, że wszystko już sobie uformuje i takie tam, ale przytwierdzanie zegarów do tapicerki to chyba nie jest bezpieczne rozwiązanie w razie wypadku...

Komentarz

• ziutsane
                          RS
                          • 2007
                          • 2376

jak masz dobrze zamontowane w slupki to nie powinno byc problemu ... ew. zawsze mozesz w zaslepke pod radiem np. zamontowac...
                          Przemek345, kwestia 1 weekendu i gotowe !!
                          P.S. otwor wstepny wycinalem otwornica i wyszlo idealnie potem wyzynarka ... ale chyba u mnie slupki pojda do poprawki (tweeter wyladuje troszke wyzej ... tak czy inaczej po zmianie piecyka znaczna poprawa odnosnie sceny takze wzmacniacz gra w tym przypadku duza role

Komentarz

• fernando
                            RS
                            S_OCP Member
                            • 2006
                            • 1890

Zamieszczone przez ziutsane
                            ew. zawsze mozesz w zaslepke pod radiem np. zamontowac...
                            To wiem, ale pytanie było o montaż w słupkach. Takie trzy wskaźniczki + tweeter na kawałku plastiku to cholernie duży ciężar przy zderzeniu... Widziałeś, jak w samochodach latają wszelkie plastiki, jak właśnie słupki, schowki czy lampki na crash testach? Sam uczestniczyłem kiedyś w kolizji, gdzie z Laguny combi wypadły głośniczki umieszczone w suficie, ale na szczęście była kratka oddzielająca przestrzeń bagażową od pasażerskiej :idea:

Komentarz

• ziutsane
                              RS
                              • 2007
                              • 2376

hmmm nie uczestniczylem w kolizji nigdy ale nawet cewka moze zabic z glosnika co komu pisane to... ogladales oszukac przeznaczenie ? :diabelski_usmiech

[ Dodano: Wto 13 Sty, 09 21:33 ]
                              ghmmm nie uczestniczylem w kolizji nigdy ale nawet cewka moze zabic z glosnika co komu pisane to... ogladales oszukac przeznaczenie ? :diabelski_usmiech

wiesz mozesz zabic czlowieka pomidorem z jadecego pociagu ... ale jakie to prawdopodobienstwo ?

Komentarz

• lukasz3112
                                RS
                                • 2008
                                • 3607

Ale zawsze jakieś jest trzeba się z tym liczyć. Jeśli boisz się o swoje życie w przypadku wypadku, że coś Ci się przez te zegary stanie to lepiej nie zakładaj wogóle i już
                                PS. kto nie ryzykuje ten nie ma
                                Opel Vectra 1.6 16V --> Skoda Octavia I 1.9 TDI ALH+ --> Skoda Octavia I 1.9 TDI ASZ+ --> Ford Mondeo ST220 3.0V6 --> Skoda Octavia II 2.0 TDI BKD -->Vectra C OPC 2.8T -->Mitsubishi Lancer X 2.0DI-D --> Skoda Octavia 2 FL -->Renault Laguna III GT 2.0dci-->obecnie Toyota Auris IIFL Hybrid i Ford Focus MK3

Komentarz

• Ziomal
                                  RS
                                  S_OCP Member
                                  • 2005
                                  • 5841
                                  • Octavia I (1U2)
                                  • BFQ 1.6 MPI 102 KM

Przemek345, uderz do Gresu może mają gotowe słupki , a co do skóry wiem że obszywają kierownice więć może i tego się podejmą.

pzdr
                                  Była O1 130/280 powered by turbodiesel.pl

Była O2 143/305 powered by turbodiesel.pl

Jest O1 1.6 BFQ

Komentarz

• fernando
                                    RS
                                    S_OCP Member
                                    • 2006
                                    • 1890

Zamieszczone przez ziutsane
                                    ogladales oszukac przeznaczenie ?
                                    Tego nie widziałem :roll:
                                    Zamieszczone przez lukasz3112
                                    kto nie ryzykuje ten nie ma
                                    To wiedziałem już wcześniej, a chciałem się dowiedzieć czegoś więcej, np. jakiś patent na przykręcenie zegarów do słupka (metalu) i nałożenie dopiero tapicerki na to. A jak nie, to przynajmniej jak przymocować PEWNIE do tego plastiku zegary...

Komentarz

• Przemek345
                                      Rider
                                      • 2008
                                      • 314

Zamieszczone przez Ziomal
                                      Przemek345, uderz do Gresu może mają gotowe słupki , a co do skóry wiem że obszywają kierownice więć może i tego się podejmą.

pzdr
                                      Dzięki za info, słupki wykonam sam, mam już materiały (jak by co skelp Lega na botanicznej ,spory asortyment).Do gresu uderzę najwyżej z obszyciem :wink:
                                      Octa

Komentarz

• zurcio
                                        RS
                                        • 2008
                                        • 2046

pzdr

Obszywają ale tylko gotowymi "skórami" przygotowanymi pod kierę, nie obszywają jeśli nie mają gotowego projektu "skóry".
                                        Kupujesz gotowy produkt i albo obszyjesz sobie sam albo Pani na parkingu zrobi to za Ciebie za parę groszy
                                        Nie dyskutuj nigdy z idiotą, najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem ...

Komentarz

• Ziomal
                                          RS
                                          S_OCP Member
                                          • 2005
                                          • 5841
                                          • Octavia I (1U2)
                                          • BFQ 1.6 MPI 102 KM

zurcio, i tu się mylisz bo Andrzej z bialego mk IV obszywał tam skórę i nie był to pokrowiec taki jak ma Jacek.
                                          Była O1 130/280 powered by turbodiesel.pl

Była O2 143/305 powered by turbodiesel.pl

Jest O1 1.6 BFQ

Komentarz

• zurcio
                                            RS
                                            • 2008
                                            • 2046

zurcio, i tu się mylisz bo Andrzej z bialego mk IV obszywał tam skórę i nie był to pokrowiec taki jak ma Jacek.
                                            No nie będę się kłócił, ale jak Jacek obszywał kierę to pytaliśmy się czy robią coś więcej i info które dostaliśmy to tyle, że robią tylko to na co mają "gotowce".
                                            Ale może się coś ostatnio zmieniło :szeroki_usmiech
                                            Nie dyskutuj nigdy z idiotą, najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem ...

Komentarz

• Yogi
                                              Ambiente
                                              S_OCP Member
                                              • 2005
                                              • 170

Zamieszczone przez Przemek345
                                              Hej, czy ktoś może orientuje się co będzie mi potrzebne (materiały) do wykonania takiej zabudowy tweeterów, wiem że na pewno jakaś dama straci rajstopy :wink:
                                              jak juz kombinowac to zrób gwizdki w słupkach,
                                              dodatkowe 10-15cm przesunie scene na korzyść,
                                              warto jest chyba sammu sie pomęczyć bo w zakładzie CA to koszt 350-500 w zależności czym miałoby być obite...

napisz proszę ile kosztuje zebranie potrzebnych materiałów
                                              e46 320d

Komentarz

• Przemek345
                                                Rider
                                                • 2008
                                                • 314

Zamieszczone przez Yogi
                                                warto jest chyba sammu sie pomęczyć bo w zakładzie CA to koszt 350-500 w zależności czym miałoby być obite...

Zdecydowałem się już na oryginalne osłonki i tak zostanie :P

Co do kosztów to wszystko zakupiłem na miejscu w tym sklepie, za całość tj: szpachle, zestaw naprawczy (żywica poliestrowa + mata szklana) oraz papier ścierny zapłaciłem 30-35zł :wink:
                                                Octa

Komentarz

• Yogi
                                                  Ambiente
                                                  S_OCP Member
                                                  • 2005
                                                  • 170

Zamieszczone przez Przemek345
                                                  Zamieszczone przez Yogi

Zdecydowałem się już na oryginalne osłonki i tak zostanie :P

Co do kosztów to wszystko zakupiłem na miejscu w tym sklepie, za całość tj: szpachle, zestaw naprawczy (żywica poliestrowa + mata szklana) oraz papier ścierny zapłaciłem 30-35zł :wink:
                                                  tzn co ? nie będziesz robił rzeźby ?
                                                  to może bym odkupił od Ciebie materiał do zrobienia gwizdków....
                                                  e46 320d

Komentarz

Pracuję...